DO-OUTDOOR

Even voorstellen

Mijn naam is Roelof Doevendans, gelukkig getrouwd met mijn vrouw, Alinda en samen hebben we vier zonen.

Creativiteit zit in m’n genen en van kleins af aan ben ik al bezig met het maken dingen. Hout was door mij een veel gebruikt materiaal. Naarmate ik ouder werd, werden de projecten groter, meer divers en groeiden mijn vaardigheden. De spreekwoordelijke gouden handen.

Ook mijn liefde voor de natuur zit diep in mij geworteld. Naarmate ik ouder werd, kwam daar mijn kennis over de mens en gezondheid bij, met mijn hbo-fysiotherapie diploma als hoogtepunt.

Later heb ik tien jaar gewerkt voor een natuurbureau, waar ik me met name bezig hield met gewenste en ongewenste natuur in en om je huis; van nestkast tot huiszwam.

Ondertussen had ik ook mijn Vakdiploma Aannemer in burgerlijke en utiliteitsbouw gehaald.

Dit alles maakte ook dat ik het ‘grotere geheel’ ging zien van wat de footprint is die we achter laten. Maar ook hoeveel aangenamer een woning en het binnenklimaat wordt, als we meer met natuurlijke materialen en eco-logica werken. Daarnaast groeide mijn verlangen om onafhankelijk, zelfstandig en zelfvoorzienend te zijn.

Uiteindelijk heeft dit geleid tot het opzetten van mijn eigen bedrijf.

De mix van creativiteit, vakmanschap, perfectionisme en liefde voor de natuur, maakt dat ik ook zakelijk een brede interesse heb en me ook dusdanig profileer.

Met ecologisch bouwen vul ik het overgrote deel van mijn tijd, maar ook met het specialistisch vellen van bomen en boomverzorging, leerbewerking en maken van houten voorwerpen houdt ik me bezig. Hiervan is een en ander is te volgen via mijn FaceBook pagina Do Outdoor

Vanuit mijn kennis als fysiotherapeut over het menselijk lichaam, maak ik zelfs maatwerk-lingerie, al is dat nog hobbymatig.

Lingerie is een vakgebied waarbinnen creativiteit, perfectionisme, maatwerk en complexe vormen samenvloeien, waardoor lingerie voor mensen die anders geproportioneerd zijn of waarbij prothesiologie wenselijk is, gemaakt kan worden. Dit maakt dat ieder project uniek is. Een meesterlijk vakmanschap waar ik me nog verder in zou willen ontwikkelen.

Naast dit alles houden we als gezin ook van buiten, van outdoor en van avonturen.

Zo zijn we een actief gezin en we houden er van om bezig te zijn. Ook op onze vakanties naar Scandinavië zitten we niet stil.

Toen de kinderen nog jong waren, zijn we voorzichtig begonnen met hiken. Zo hebben we als gezin, als een soort gezinsuitdagingen, allerlei avonturen beleeft. Zo hebben we bijvoorbeeld de Hoga Kusten Hike (High Coast Hike) van 40 km en de Fjallraven Classic (van 110 km) gelopen. Maar zijn we als gezin ook gaan winterkamperen in Zweden en hebben we daar op sneeuwschoenen wandelingen gemaakt in de kou.

Daarnaast hebben mijn vrouw en ik meegedaan met de Hoga Kusten Vinter Classic, een winterhike in Zweden.

Zelf heb ik de Fjallraven Polar gedaan, een hondenslee-tocht van Signadalen (Tromsø, Noorwegen) naar Jukkasjärvi (Kiruna, Zweden).

Er is een en ander te lezen op www.mypolardream.nl.

Hier een kort ‘reisverslag’ uit 2014:

Afgelopen zomer hebben we, als gezin, meegedaan aan de Fjällräven Classic als een soort familie uitdaging. De kinderen waren toen 6, 9, 12 en 14.

Het is een 110 km lange hike van Nikkaluokta naar Abisko in noord-Zweden. Het was met recht een uitdaging, we hebben hem in vijf dagen (uit) gelopen. Vanzelfsprekend hebben ze het af en toe moeilijk gehad, gezeurd, geklaagd, tegen hun grenzen aan geduwd. Maar ze hebben er zeer zeker van genoten, ze hebben erg veel geleerd over zichzelf, hun lichaam, de natuur. Ze hebben hun grenzen verlegd en zichzelf overtroffen.

En wat kregen ze een daverend applaus toen we/ze de finish bereikten. Voor ons, als ouders, was dat een emotioneel moment. We zijn zo trots op hen! Naar buiten, de natuur in, wat heb je nodig, hoe werkt het en wat als…? Hoe maak je een kampvuur, maar ook hoe je vuur maakt, hoe kook je en hoe doe je…? Al deze aspecten vinden wij belangrijk. Het leert je zoveel over je zelf, wie ben je, wat kun je en wat kun je niet, sterke en wat minder sterke kanten van jezelf. Dit is wat we onze kinderen graag willen meegeven, hen willen leren.

We hopen, dat wanneer ze later terugkijken naar hun jeugd, dat ze trots kunnen zijn op hen zelf, dat het hun doorzettingsvermogen zal geven en dat ze er kracht uit kunnen putten.